El servei de suport a la vivenda obté l’acreditació

El servei de suport a la vivenda -a la pràctica, un servei de promoció de l’autonomia personal- atén actualment 10 persones a Mallorca i 6 a Menorca. A Mallorca comptam amb dos professionals i dos monitors de pis, i a Menorca, dos professionals a temps parcial i un monitor. La seva funció és que les persones que atenem tenguin ajuda per la logística domèstica: des de la seva higiene personal a la neteja, de les compres a preparar el menjar, rentar i estendre la roba, i sobretot, prevenir i gestionar els conflictes de convivència que es poden generar. El vam posar en marxa providencialment just abans del confinament pandèmic, i va resultar essencial. Durant tot el temps del confinament tant el servei de tutela com el de suport a la vivenda van seguir actius, amb atenció presencial i directa. Així i tot, la primera mitat de 2021 va ser el periode més difícil, per l’esgotament generat per les mesures anti-contagi.